zaterdag 28 december 2013

Terugkijken en toekomst en ... loslaten!!!

Op de dag dat ik dit schrijf, is het precies een jaar geleden dat ik stilgezet werd, door mijn schouder, die uit de kom schoot (door veel stress en een vervelende samenloop van omstandigheden...). En nu ben ik een jaar verder... Soms ben ik dankbaar voor genezing die heeft plaats gevonden. Soms lijkt het dal nog dieper dan ooit. Maar in dat dal ben ik NOOIT alleen geweest. Hij is én was er altijd bij. Ik ben vooral dankbaar dat ik meer en meer de waarheid weet over mezelf. Dat de leugen van het verleden mag wijken. Helaas is dat verleden zó hardnekkig in mijn ziel gekerfd, dat het een dagelijkse strijd is. Maar het is niet mijn strijd. Het is Zijn strijd. Exodus 14:14 (14 De HEER zal voor u strijden, u hoeft zelf niets te doen.’).
Met dat vertrouwen ga ik 2014 in. Ik mag het overgeven aan Hem. Hij is al in die toekomst aanwezig. 


Ik ben ook dankbaar dat ik in 2013 veel mooie mensen mocht ontmoeten. Op een nabij-weekend van de bemoedigingssite en SELAH-vrouwen. Stuk voor stuk parels van God. Dit zijn ook allemaal momenten waarop God weer verdere stappen met me zette. Ook heb ik mede-christelijke-bloggers ontmoet.
Ik ben dankbaar dat ik met mijn zoon naar Parijs kon gaan in het voorjaar.
Ik ben dankbaar voor hulpverlening en mensen die me coachen. Stuk voor stuk mensen die niet opgeven. Want zij maken ook en vooral de perioden mee, dat het NIET goed gaat. En dan ben ik niet de makkelijkste... Erg hardnekkig in oude patronen,... etc.. Ik ben dankbaar voor mijn man. Die al die perioden ook meemaakt... en op zijn manier dit ook doorstaat. Voor mijn kinderen, die ik niet altijd kan geven, wat ze verdienen. Omdat ik moe ben, met mezelf bezig ben, etc.. Maar het zijn mijn kinderen, die me vaak weer terugbrengen in het nu. Die de chaos in mijn denken doorbreken. Ik houd van ze en zal nooit ophouden, ze dát te laten merken.
En het kan best zijn, dat ik nog dingen vergeet. Dat is niet erg. Het is in Zijn hand. Het verleden én de toekomst.

Over dat verleden gesproken... Op maandag 23 december heb ik impulsief iets moois gedaan. Maar daarvoor wil ik jullie eerst meenemen naar een stiltewandeling, die ik op 26 maart 2012 deed en onderstaande verslaglegging van gemaakt heb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten