dinsdag 25 november 2014

God zal mij weer sterk maken

Jesaja 54:11-17 vrij naar mezelf toe vertaald. Misschien niet theologisch correct. Maar wel zoals Hij het nú tegen me zeggen wil.

God zal Justine weer sterk maken

11 Justine, je was zo ongelukkig, je kleine kind-delen werden alle kanten op gejaagd. Je werd door niemand getroost. Maar ik maak van jou weer een sterke vrouw. De muren van je ziel zal ik bouwen op een laag edelstenen, en ik zal ze versterken met de beste klei. 12 Je lichaam, geest en ziel zullen gebouwd worden met de prachtigste stenen.
13 Ik zal je kind-delen leren hoe ze moeten leven. Ze zullen gelukkig zijn en in vrede leven en uiteindelijk volwassen worden. 14 Ze zullen eerlijk leven, ze zullen elkaar goed behandelen. Dan hoef jij nergens meer bang voor te zijn, Justine. Geen enkele vijand (wat zich vanuit het verleden of heden in je hoofd genesteld heeft) zal jou nog onderdrukken. 15 Als je toch wordt aangevallen, is dat niet in opdracht van mij. Iedereen die jou aanvalt, zal de strijd verliezen.
16 Ik heb alle mensen gemaakt. Ook de smid die wapens maakt in het vuur, ook de vijanden die jou willen vernietigen. 17 Geen enkel wapen zal jou raken. En iedereen die jou aanklaagt, zal zelf gestraft worden.
Justine, jij bent de vrouw naar wie mijn hart uit gaat. De vrouw die evenwichtig en volwassen zal zijn. Jij bent de vrouw, waarvan ik beloofd heb dat je die worden zou.

Jesaja 54:11-17 originele tekst uit de Bijbel in Gewone Taal: 

God zal Jeruzalem weer sterk maken

11 Jeruzalem, je was zo ongelukkig, je inwoners werden alle kanten op gejaagd. Je werd door niemand getroost. Maar ik maak van jou weer een sterke stad. Je muren zal ik bouwen op een laag edelstenen, en ik zal ze versterken met de beste klei. 12 Je torens, poorten en muren zullen gebouwd worden met de prachtigste stenen.
13 Ik zal je inwoners leren hoe ze moeten leven. Ze zullen gelukkig zijn en in vrede leven. 14 Ze zullen eerlijk leven, ze zullen elkaar goed behandelen. Dan hoef jij nergens meer bang voor te zijn, Jeruzalem. Geen enkele vijand zal jou nog onderdrukken. 15 Als je toch wordt aangevallen, is dat niet in opdracht van mij. Iedereen die jou aanvalt, zal de strijd verliezen.
16 Ik heb alle mensen gemaakt. Ook de smid die wapens maakt in het vuur, ook de vijanden die jou willen vernietigen. 17 Geen enkel wapen zal jou raken. En iedereen die jou aanklaagt, zal zelf gestraft worden.
Jeruzalem, jij bent de stad van mijn dienaren. De stad waar ze goed en eerlijk met elkaar zullen leven. Jij bent de stad die ik hun beloofd heb.’

Uit: Bijbel in Gewone Taal
© 2014 Nederlands Bijbelgenootschap

4 opmerkingen:

  1. Mooi, Ingeborg! Ik denk zeker dat je deze woorden van God op jezelf mag betrekken. Dit is namelijk Zijn waarheid over jou! En die foto ken ik :-D.

    BeantwoordenVerwijderen