maandag 30 november 2015

uitslag Bloghop november met het thema OVERGAVE.

Het was eind oktober toen ik door Anton genomineerd werd voor de Bloghop van november. Ik koos al vrij snel een thema: Overgave. Vervolgens heb ik het letterlijk overgegeven. Er wachtte me een drukke novembermaand met heel veel mooie dingen in mijn agenda. Maar om dat vol te houden, heb ik me met het bloggen niet zo beziggehouden. Ik heb zelf geen blogs geschreven. Ik heb voor deze bloghop geen reclame meer gemaakt. Ik heb het overgegeven en afgewacht wat er 'spontaan' binnen kwam. En dat kwam het. Er kwamen 9 mooie blogs binnen. Het was verrassend voor me, omdat er ook blogs bij zijn, die ik eigenlijk nooit volg (als ik alle blogs van de groep moet volgen, dan zijn 24 uur in een dag nog niet genoeg).Ik loop de 9 inzendingen even langs.

De eerste bijdrage is van Petrina Wols met deze inzending: http://schrijfgelukjes.blogspot.nl/2015/11/overgave.html?m=1Deze blog beschrijft hoe overgave te maken heeft met de (krampachtige) controle loslaten.

De tweede bijdrage is van Johanneke Plaggenmarsch met deze inzending:http://waardevolenuniek.nl/?p=885
Het onderwerp van de blog is: leren overgeven en meer "zijn" Een mooie en bemoedigende bijdrage. Johanneke doet voor het eerst mee aan de bloghop.

Het is haar laatste blog, voor dat een pacemaker geplaatst wordt (is inmiddels al gebeurd als het goed is). Over overgave gesproken...

De vierde bijdrage die ik ontvangen heb is van Evie Vermeulen met deze inzending:  http://twinsaneandthriving.com/2015/11/17/de-grootste-bloghop-over-overgave/
Overgave heeft te maken met erkennen wie er eigenlijk de grootste is. De strijd om zelf de grootste te willen zijn, opgeven.

De vijfde bijdrage die ik ontvangen heb is van Marc Volgers met deze inzending: https://gloriaenkyrie.wordpress.com/2015/11/25/overgave-tijdens-de-eredienst-en-meer/
Hier wordt de vraag besproken of je je in de dienst geheel of gedeeltelijk kunt overgeven en dat het veel meer is dan een gevoel.

De zesde bijdrage die ik ontving is van chielvoerman met deze inzending: https://chielvoerman.wordpress.com/2015/11/28/overgave/ 
Wat betekent overgave eigenlijk. De verschillende betekenissen worden (voor mij!) verhelderend nagelopen. Waarom lukt het sommigen wel om zich over te geven?

De zevende bijdrage die ik ontving is van Lineke met deze inzending: 
http://kostbaar-en-geliefd.blogspot.nl/2015/11/overgave_29.html 
Op een aansprekende manier vertelt ze hoe overgave vergeleken kan worden met een liefdesrelatie en genade. Mooie teksten uit Hooglied worden aangehaald.

De achtste bijdrage heb ik ontvangen van Anton Verweij met deze inzending: http://godisindestilte.blogspot.nl/2015/11/overgave.html Deze inzending bevat niet het theoretische verhaal wat overgave nu eigenlijk inhoudt en wat onze worsteling daarmee is. Nee, dit is een beschrijving van een eigen leven. Je wordt meegenomen van kindertijd naar volwassenheid. Van romantiek naar gebrokenheid. Van ontvangen en verliezen. Van een boekenkast die voller en voller geraakt naar het leven leven. En in dit alles de ontdekking dat je lichter kunt lopen door dit gebroken leven. Prachtig en kwetsbaar Anton!
De negende en laatste inzending ontving ik van Wim Pouwelse met deze bijdrage: http://wimpouwelse.blogspot.com/2015/11/los.html?spref=twHet is een kort, maar krachtig gedicht over loslaten; het uit handen geven en de bevrijding daarvan.

Poeh... Wat een inzendingen. In mijn blog waarin ik het thema neerzette (http://kwetsbaarheid.blogspot.nl/2015/11/bloghop-november-thema-overgave.html), gaf ik al aan hoe moeilijk ik het thema zelf vind. Maar dat is onder de inzenders niet anders. Het is zoals Chiel het beschreef een onpeilbaar diep iets, maar tegelijkertijd lijkt het zo afgezaagd en afgesleten te zijn... 'overgave'. Uit deze mooie inzendingen, soms zo verschillend van aard, aan mij de eer om te kiezen wie er wint. En dat valt niet mee. 
Na lang wikken en wegen heb ik in volle overgave een keuze uit deze 9 kunnen maken. De winnares is geworden: Johanneke. Dappere Johanneke met een operatie van haar dochter voor de boeg. Aan Johanneke de eer om een nieuw thema voor december te bedenken en bloghost te zijn. Succes en veel plezier! En veel sterkte met de operatie van je dochter. En jouw blogs volgde ik nog niet, maar ga ik vanaf nu zeker doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten