donderdag 6 oktober 2016

De werking van mijn hoofd...

Ook vandaag heb ik weer een lijstje met pakweg 6 punten die ik wil doen. 
Zoals ik in DEZE blog beschreef, gaat dat op een nogal vreemde volgorde. Maar voor mij voelt dat goed. Op punt 6 staat vandaag wandelen, maar al staat de zon stralend aan de hemel, met mijn horloge-techniek mag punt 6 nog niet aan bod komen. Wel punt 2. Dat was lezen. Ik las in een oude EVA. 

 

 

Duidelijke taal! Bewegen in de buitenlucht!

Daarna mocht ik van mijn horloge even op social media. 

Daar las ik DIT. In mijn leestempo doe ik daar een half uur over. In die tijd had ik kunnen wandelen! 
Om wat te lezen? Om te lezen wat in bovenstaande foto's uit de EVA al samengevat staat.... Spijt dat ik daar zoveel tijd aan verspeeld heb.

Pffff....

Volgende activiteit die ik van mijn horloge mag doen: een keukenkastje schoonmaken. Om het voor mij behapbaar te maken en houden, doe ik één kastje per keer. Radio aan en uitruimen, spulletjes afsoppen en weer inruimen. Hey! Hetzelfde effect als met wandelen. Doordat je in een 'slentertempo' - in het nu - met zo'n kastje bezig bent, komt je denken tot rust. Dat werkt bij mij ook als ik ga bakken of koken. Net zo weldadig als wandelen.

En wat ga ik doen, als ik klaar ben met deze blog? Ik moet eigenlijk van mezelf naar mijn horloge luisteren. De was, computertijd en wandelen staan nog op mijn lijstje. 
Maar als - net als gisteren - mijn horloge zegt dat ik op de computer mag, dan blijf ik daar hangen. Lees maar deze status: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1201085783270324&set=a.288784631167115.65036.100001067424046&type=3&theater.

 

Dan kan je zeggen: de ene breit, de andere borduurt en ik doe dit. Maar me eenmaal hierin vastgebeten gaat het ten koste van eten/drinken/rusten/huishouding/gezinstijd/buitenlucht. Compleet afgesloten van de wereld rondom me, hang ik dan uren achtereen in die materie, om later spijt te hebben... Niet handig dus. 

Dus ik ga nu iets heel moedigs doen (voor mij dan). Ik sluit deze ipad/mobiel af. Ik ga het zonnetje in en ga WANDELEN! Niet luisteren naar de dwang die in me zit dat ik pas mag wandelen als mijn horloge het aangeeft. Na het wandelen doe ik de was. En dan tot kooktijd even computertijd. 's Avonds plan ik nauwelijks wat in. Ben dan op meestal. Hoewel de avond/duisternis meestal de tijd is dat ik me enorm ga vastbijten in vanalles en het dan MOET EN ZAL weten... Waardoor ik nog onrustig ga slapen...

1 opmerking: