dinsdag 21 maart 2017

In verwarring

Zoals een aantal van mijn lezers zullen weten hoop ik vrijdag 13 oktober 2017 50 jaar te worden. Op mijn geboortedag. Op vrijdag de dertiende geboren! Dankbaar voor hoe mijn leven nu is, besloot ik vrij snel dat ik het mooi zou vinden om mijn verjaardag dan ook precies op die mooie dag te vieren! 
Een groot aantal vrienden en bekenden zijn er al van op de hoogte! Hebben zelfs dié datum vrij gehouden. Om zo weinig mogelijk zorg te hebben, een locatie afgesproken om het te vieren bij mensen van onze kerkelijke gemeente die dit restaurant runnen: http://www.thuisinharen.nl

 I

 O
Omdat 50 worden niet niks is en ik niet wil vieren zonder dankbaarheid, leek het me ook mooi om een inhoudelijk gedeelte te hebben bij de avond. Laagdrempelig. Eerst een spreker gevraagd. Die zag het helaas niet als zijn roeping het te doen. Toen welde er een veel mooier idee op!: een workshop creatief dagboekschrijven. Een goede bekende - ik heb vaker een workshop onder haar leiding gedaan - heb ik hiervoor gevraagd. Het doorbreekt het nutteloos kletsen met elkaar en zet gasten op een positieve, laagdrempelige manier in beweging, denken en gesprek. Dus haar gevraagd. Net op dat moment opende ze een creatieve winkel. Dus ze hield een slag om de arm. Want op vrijdag werkt ze in die winkel. Haalt ze het allemaal? Ze zou het op een later moment laten weten. Gisteren was dat moment. Of ik mijn verjaardag kon verzetten naar een zaterdag. Want dan zou ze kunnen! 
Oef... 
allemaal radertjes gaan lopen...
- het klopt dan niet meer dat het zo mooi op mijn geboortedag valt... (het klopt niet meer met MIJN systeem... ik word dan echt verdrietig, omdat het voor mij zoveel waarde had emotioneel om het OP mijn letterlijke geboortedag te vieren... tranen van teleurstelling....). Op de één of andere manier hecht ik altijd enorm aan mijn verjaardag zélf. Op een andere dag klopt het niet meer. Dat is mijn dag niet.
- Vincent moet uit logeren zijn 
- lastige planning ivm herfstvakantie in die periode 
- kunnen de mensen die me dierbaar zijn ook op zaterdag de 14e?
- kan de locatie ook op zaterdag de 14e?
- hoe graag wil ik het dagboekschrijven dat ik het er voor over heb om alles om te gooien? (Een aantal mensen hebben al een officiële uitnodiging gehad, inclusief datum en tijdstippen)
- waar en bij wie begin ik als ik alles om moet gooien? 
- laat ik dit idee los en ga ik op zoek naar een ander idee? (Je kan er ook spelletjes spelen, maar juist dat stukje diepgang zou ik zo waardevol vinden (het is mijn verjaardag, dus het gaat om wat IK wil). 
- niet alleen het dagboekschrijven vind ik een waardevolle aanvulling van het feest... niet minder de persoon die het doet!!!! 
- nieuwe uitnodigingen maken
- onzekerheid of mensen dán kunnen... 

Bij mij heeft het schakeltijd nodig om het ene plan los te laten en me te richten op een ander plan. 
Of alle puzzelstukjes dan opnieuw in elkaar gezet moeten worden in mijn hoofd...

Kortom... een brei waarover ik nu geen overzicht heb... 
Het heeft me oprecht in verwarring gebracht!!! 
Wie voelt zich geroepen me stap voor stap te helpen deze kluwe te ontwarren?

3 opmerkingen:

  1. Een kant en klare oplossing heb ik niet maar als ik jou was, zou ik op zoek gaan naar iemand anders die iets dergelijks kan organiseren maar dan wel op je verjaardag zelf. Het duurt nog best een tijdje en ik denk dat je nog wel iemand anders kunt vragen die een dergelijke workshop (of iets wat er op lijkt) kan geven. Dan hoef je niets om te gooien en kun je in alle rust zoeken naar iemand die wel op jouw dag kan komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik weet overigens niet wie je gevraagd hebt om te komen, maar op de website van Coby Cremer staan ook allerlei workshops. Misschien zit daar iets tussen voor je? http://www.dichterbijjehart.nl/pages/183196/Workshops_cursussen.html

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Snap je verwarring en ik ben het met Wendy eens, probeer een ander te vinden voor die dag zelf.....😘

    BeantwoordenVerwijderen