woensdag 5 juli 2017

Liefde, liefde en nog eens liefde.

Ik heb weer een boek uitgelezen. 

 

En wat was het een verpletterend én bevrijdend boek. 
Ik lees te langzaam om het nog eens te lezen. Heb ook nog andere boeken op mijn te-lezen-lijst. 
Maar in het laatste hoofdstuk, op de laatste twee bladzijden staat eigenlijk de samenvatting van het hele boek. 

 

 

Stel dat je overal waar 'God', 'Hij', 'Zijn' vervangt door een naam van iemand die je na staat. Dan klopt er geen hout van. Wij mensen zijn niet zo trouw, bijzonder egoïstisch, achterdochtig, vol van (verkeerde) aannames, etc. Elke menselijke naam hier ingevuld zou falen. 
Ik daag je uit om het stukje te lezen. Ook als je niet geloofd. En dan overal de naam Liefde in te vullen. WoW. Wat je dan leest. Dat is toch een vorm van liefde, waar elk mensenhart naar verlangt? Ik moet zeggen dat ik liefde - met mijn autisme - een lastig te vatten begrip vind. Maar als ik dit binnen laat komen, is het geen begrip meer, maar een gevoel. Maakt mijn hart een vreugdesprongetjs, van zoveel liefde. Denk je dat het niet bestaat? Bij mensen niet nee. Mensen zijn ontrouw, voeren oorlog, gaan voor hun eigen trotse ego, etc. Maar het bestaat echt. Zelfs als je het niet gelooft. Die liefde bestaat bij de Bron van alle liefde. Een Bron die je genadig maakt, als je van die Bron drinkt. 

En dat brengt me bij een boek dat ik nu ga lezen. 
 

Als je uit die Bron van Liefde drinkt, leer je wenken in plaats van wijzen. Dan oordeel je niet meer, maar help je. 
Dan wil je de onderste weg gaan, zodat een ander tot zijn doel kan komen. Dat is het omgekeerde van 'de wetten van de wereld'. Het is de wereld omgekeerd, dat Koninkrijk van Liefde. 
Ben ik daar zelf zo feilloos in? Welnee joh. Maar die Bron van Liefde rekent mij niets aan. Iets wat onder mensen wel gebeurt. Je bent en blijft Zijn geliefde, onvervangbare kind. Want niemand is te vervangen. Zelfs de grootste loser niet. 

De wereld op zijn kop: 
 

Dit raakt gewoon allemaal zo diep in mijn ziel, dat ik er letterlijk van overstroom. 
Elk moment dat ik me minderwaardig voel, en down ben, wil ik mijn hart laten vullen met die twee bladzijden uit dat boek. 
Het raakt het diepste plekje in mijn ziel. De plek waar zoveel afwijzing, verdriet en verlating zit. Precies de plek van pijn wordt gevuld met die liefde. MIJN HART MAAKT EEN SPRONGETJE!! EN DE ZIJNE OM MIJ NOG MEER!!
LIEFDE, LIEFDE EN NOG EENS LIEFDE.

2 opmerkingen:

  1. Wat een liefdevol blog ❤️❤️❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat laatste boek is erg mooi en mooi geschreven door een prachtig mens

    BeantwoordenVerwijderen