zondag 17 september 2017

Dream!

Vanochtend hadden we een oecumenische dienst samen met de (vergrijsde) katholieken (is altijd op de zondag in de vredesweek). En het ging over... Dromen...


En Henk Spoelstra (onze eigen dominee) vertelde over een tentoonstelling in de Nieuwe kerk in Amsterdam 'We have a dream' (https://www.nieuwekerk.nl/en/pers/we-have-a-dream/) en hij vertelde over Ghandi, Mandela, Luther King als grote dromers en wereldverbeteraars (vanuit hun passie) en als grootste voorbeeld, Dromer, Inspirator Jezus. Hij belichaamde Gods droom op aarde. En dat je dus als je Jezus kent, andere droomperspectieven krijgt.Je mag al Zijn Koninkrijk zijn, waar we zelf als levende stenen aan mee mogen bouwen.

Vanavond zijn we met de jongens naar B.Loft in Hardinxveld-Giessendam geweest (www.iambloft.nl). Met als thema: Look Beyond, verder kijken dan je neus lang is. Dromen. Ondanks je omstandigheden gepassioneerd zijn/blijven.


Nou ja... Bijna één op één hetzelfde als vanochtend. Alleen andere uitwerking/doelgroep.
Ik ga verder met buiten de lijntjes kleuren (van letterlijk mijn kleurplaten, maar ook door te zijn wie ik ben). En ik heb dubbel bevestigd gekregen dat ik Gods droom over mijn leven mag dromen. En over dat van mijn gezin. En wat Zijn droom is? Hij laat het me letterlijk 's nachts zien. Afgelopen nacht, nam Hij me net als Job mee en mocht ik een inkijkje hebben in Zijn grotere plan met mijn soms beperkte leven. Yesss, dacht ik toen ik wakker werd. Vanuit Zijn perspectief, is mijn leven leefbaar. Omdat ik flitsen mag zien van de Overkant (zoals we vanochtend in een lied zongen). Mijn eigen grote droom.

3 opmerkingen: