vrijdag 27 oktober 2017

Onze droom

Eerder deze week kwam de nieuwe consulent van dit Koningskind voor een eerste van 4 gesprekken (zie http://kwetsbaarheid.blogspot.nl/2017/09/binden.html). 

Het doel is jongste over ongeveer 3 jaar op een best mogelijke plek te krijgen. 
Uit realiteit en opgedane teleurstellingen ben ik een realist, zie 20 stappen verder dan ieder ander al welke leeuwen en beren er op de weg kunnen liggen. 
Hij bracht me terug naar stap één. Dromen over wat ideaal is. Door mijn realisme - door eerdere ervaringen - weet ik dromen niet haalbaar zijn. En durf ik niet meer te dromen. 
Maar de droom is een rijtje aan eisen wat je zou willen. In tranen heb ik hem verteld wat we NIET willen. We willen geen Winckelsteegh-achtinge-plek met mens-onterende overall-pakjes, waarbij alle menswaardigheid ontnomen wordt (
http://kwetsbaarheid.blogspot.nl/2017/10/sociale-angst.html). 

 

Maar als ik even niet denk aan leeuwen en beren. Wat zou dan onze droom zijn voor jongste? 
  • In onze woonplaats 
  • Christelijk
  • De best mogelijke top-zorg (alle aandacht en dag én nacht voldoende personeel en overstromend van liefde)
Dat er gezien de seculiere omgeving waarin we hier wonen aan deze eisen getornd moet worden is wel duidelijk. Dat beseft hij ook. Maar hij zegt: 'laat gedurende het gehele traject deze droom je leidraad zijn en geef vooral niet te snel je eisen op'. Uitgaande van deze droom gaat hij proberen mensen van instanties aan onze tafel te krijgen die kunnen helpen met het verwezenlijken van deze droom. (Daarom kan hij het met 4 gesprekken doen, omdat hij zorgt voor andere hulpverleners op ons pad). Hij heeft dus MEE gebeld in onze woonplaats met de vraag om een christelijke consulent. Ik gaf hem tevoren op een briefje dat dat een kansloze missie was. Dat is mijn realiteitszin. Hij ging het er vanuit de droom toch op wagen. Ze hebben wel iemand die affiniteit heeft met het geloof. Dat is het maximaal haalbare. 
Over ongeveer 4 weken weer om de tafel. Met betreffende consulent van dit Koningskind én met de voor ons nieuwe consulent van MEE. 

 

Oh... wat is dromen toch moeilijk... Zeker voor iemand/mij met autisme die per definitie al 20 stappen verder is in mijn hoofd dan de ander. En vaak geen irrealistische gedachten... Maar terwille van onze jongste, waar we écht het beste van het beste voor willen moet ik leren dromen. Terwille van het kind, waar we zoveel van houden. Het opgeven van eisen kan altijd nog. Doe dat vooral niet te vroeg, drukte de consulent ons op het hart. Een zeer fijne gesprekspartner voor mijn autisme. Een gesprekspartner waar we over 3 gesprekken helaas weer afscheid van moeten nemen... 😪😪😪😪

 

1 opmerking:

  1. Heftig, en ja iedereen droomt voor onze koningskinderen. Echter weet ik uit het lezen van je blogs dat je, je heel veel zorgen maakt, ik hoop en bid dat je een droomplek voor Vincent vind

    BeantwoordenVerwijderen