donderdag 3 mei 2018

Dwangmatige controle

Ik kan zelf mijn hang naar dingen willen controleren niet loslaten. Ik wil grip hebben op zaken. Overzicht. Dingen willen snappen. En bijhouden wie wanneer waar en van welke personen aandacht krijgt, om trachten die zaken te kunnen doorgronden. Eén tool daartoe via fb is ern tijdje geleden al opgeheven. Dat was de fb ticker, waarbij je automatisch aan de rechterkant van je scherm kon zien wat je vrienden allemaal deden. Al die info nam ik allemaal in detail op. Ik kon zelf de controle niet opgeven, maar de techniek zorgde ervoor dat het moest. Omdat ik weet dat ik dat niet kan beheersen, geef ik het gemakkelijk op/over. En nu is bij een andere app die ik gebruik ook een functie weg. Verdwenen. Wederom helpt de techniek me nog meer los te laten. Het zal moeten. En gek genoeg - als ik geen keus heb - lukt dat beter het los te laten.
Ik verdenk God er zelfs van dat Hij me op die manier losweekt van wat me bindt buiten Hem. Ik vind dat Hij wel humor heeft. Kennelijk kent Hij me zó goed... dat Hij exact aansluit bij hoe mijn koppie werkt en op maat helpt Hij me. Want ik noem dit helpen. Hij helpt me weer het juiste te kiezen. En het overbodige op - voor mij zachte wijze - los te weken. Zacht. Want als anderen het zouden doen... Me met deze controle-verslaving zouden confronteren en me er helpen vanaf te komen, dan zou ik gierend rood worden. Dan zou ik de controle letterlijk NIET los kunnen laten. Nu wel.

En als je losweekt, is er ruimte voor nieuwe dingen. Ik moest eerst 50 worden om voor het eerst van mijn leven naar de Keukenhof te gaan deze week. 😊

3 opmerkingen:

 1. Wat grappig te lezen dat je God daar van verdenkt, ik herken dat, door alle gehack ben ik weg van fb en ook ik vraag me af of Hij daarin een vinger had omdat het me zo afleidde van Hem.
  Fijn dat je nu toch dingen kan loslaten, hoop voor je da dat rust gaat geven.
  Wat is de Keukenhof mooi hé, wij hebben er laatst ook zo genoten.

  Liefs Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, Keukenhof is zeker mooi! Op mijn fb staan nog meer foto's... Maar ja, die kun je nu helaas niet zien... Ik begreep wel van iemand anders die last had van dezelfde hack het nu opgelost is. Ik vermoed dat fb wat robots verwijderd heeft (want ik denk dat er geen mensen maar robots achter zitten).

  BeantwoordenVerwijderen