maandag 28 mei 2018

MariaEen tijdje terug zat bij de EVA een bijlage over de Bijvelse vrouwen Eva, Debora, Mirjam, Maria en Ester. 

Aan het einde van het boekje zat een test om te kijken op welke van die 5 vrouwen je het meeste lijkt. 
Ik houd van zulke testen. Ik ben altijd benieuwd of het resultaat een beetje klopt met hoe ik mezelf ken. 
Of het nu over omgaan met stress gaat of over bijbelse vrouwen, dat maakt me niet uit. 

Ik begin aan zo’n test en laat me verrassen. 
En als ik zo deze uitslag lees, zeg ik: ja het klopt!! 

Eerst dacht ik Maria... Ben ik dat? Maria staat voor mij voor eenvoudige overgave aan Gods grotere plan. En als ik iets lastig vind, is het overgave... 

Maar met deze beschrijving kan ik wel wat. 
Ik houd er inderdaad van nature van om dingen simpel en eenvoudig te houden. Die eigenschap deel ik met mijn man. Grote auto’s en keurig bijgewerkte gazonnetjes is aan ons niet besteed. Als het maar functioneel is, is altijd ons motto. Daar waar ik het eenvoudig WIL houden, wordt het voor mij vaak wel groot. Maar dat komt vooral door druk die ik ALTIJD van buitenaf of van binnenuit voel. 

Ik ben inderdaad erg trouw aan wie me dierbaar zijn. Trouwer dan andersom vaak het geval is... en dat begrijp ik dan weer niet en veroorzaakt paniek bij me... Hoeveel mensen er in mijn IRL en social media leven al niet afgehaakt zijn... Ook mensen die zelfs beweerden dat nooit te zullen doen. Dat blijft voor mij onbegrijpelijk en pijnlijk...  Temeer omdat ik zelf zo trouw ben en het zelfs na afhaken van hen nog blijf (wat weer als claimend ervaren wordt...). 

De dagelijkse dingen doe ik inderdaad met grote toewijding. Al ligt mijn tempo moordend laag, ik zie die taken als mijn verantwoordelijkheid en zet me daar - op mijn manier - voor in. 

En wat een bemoediging dan die laatste zinnen: God heeft mooie plannen met jouw leven. Je mag op Hem vertrouwen. In de eenvoud ben jij bijzonder. 

Eenvoud is ook iets anders dan min over jezelf denken of minderwaardigheid. Ik kan me misschien niet altijd overgeven, maar ik mag er wel op vertrouwen dat wat Hij doet in mijn leven - hoe onmogelijk het soms ook lijkt - dat dat goed is. Gewoon omdat Hij te vertrouwen is. 
Ik ben bijzonder met mijn hele unieke zijn. 

Ik heb ook wel ‘stiekem’ de beschrijving van de andere vrouwen gelezen. Maar herken me daar veel minder in. Dus de test is voor mij redelijk valide. 


1 opmerking:

  1. Mooi.
    Inderdaad eenvoud is heel wat anders dan min over jezelf denken.
    Eenvoud is heel kostbaar.

    BeantwoordenVerwijderen