woensdag 1 augustus 2018

Leeg vat?

Als het vat leeg is, kan Hij het weer vullen. 
Vandaag moe van alles. 
Ik en man zijn zó moe en dat -  samen met vakantievoorbereidibgen treffen - de dag voorbijvliegt en we er de derde dag op rij niet toe gekomen zijn om te informeren in Nijmegen hoe het met jongste is. 

Maar wat positief is: geen fixaties/obsessies vandaag. 
Dat geeft rust. 

En gaandeweg de dag twee inzichten toegereikt gekregen. 
Inzichten op mijn golflengte, waar ik echt wat mee kan. 

1. Dat mijn echtheid echtheid bij anderen oproept. Dat kan voor mij positief of negatief zijn. Maar het is wel wat er gebeurd op mijn Posts. 

2. ‘De vrienden van Job waren op hun best toen ze hun mond hielden. En toen ze begonnen kwam er geen goed woord uit. Ik denk dat je veel Facebookvrienden hebt die zijn als de zwijgende vrienden van Job. Ze zien je wel, ze lezen je wel, maar reageren lang niet altijd. Dat is het lastige van elkaar niet altijd zien. Een "like" je zou als een "hug: kunnen werken, maar doet dat altijd niet. Kortom blijf gewoon en wij zijn al zwijgend betrokken en houden van je!’

Die woorden zijn raak. En als je alles terugleest van de afgelopen tijd, ging het inderdaad mis toen vrienden gingen praten. 
Is dit in lijn met wat ik eerder schreef over geen advies willen? Zeker. ‘Wel gehoord, maar niet geholpen’, werd al snel de samenvatting. 
En dat horen? 
Soms kun je beter niets zeggen. 
Zelfs als ik geen overzicht heb. 
Plots heb ik veel meer begrip én respect voor zoveel zwijgende vrienden van me. Vrienden waarvan een groot aantal wel degelijk van me houdt. 

En dat besef vult mijn lege vat. 
En ik kan rustig slapen. Want dit is mijn koppie uit. 
En hopelijk morgen de tijd én rust/energie vinden om te informeren naar het welzijn van jongste. 
Want mijn hart is ten alle tijden met hem verbonden. 

3 opmerkingen:

  1. Ineens meer begrip voor alleen lezende vrienden die zwijgen. Mooi inzicht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi inzicht, ik probeer toch altijd te reageren op je blogs zodat je weet dat ik het gelezen heb ook al moet ik soms echt woorden zoeken.
    Misschien is een simpel "gelezen" ook goed.

    BeantwoordenVerwijderen