donderdag 6 december 2018

(On)gelukkig kind?

ONGELUKKIG KIND? 


Ik vraag me weleens af hoe de Vader naar Vincent kijkt. Ik denk met diepe bewogenheid. Één ding weet ik zeker: het is Vaders zoontje, waar wij de tijdelijke zorg voor hebben. 


Vroeger noemden ze kinderen met een handicap ook wel ‘ongelukkige kindjes’. 

Ik denk als je bedenkt welke positie ze in Zijn Koninkrijk hebben, je snel genezen bent van die uitspraak. De laatsten zullen de eersten zijn en zalig de armen van geest. Hij leeft in het moment - in overgave - en maakt zich geen zorgen voor de dag van morgen. 

Vincent is een gelukkig kind van de Vader (wat niet inhoudt dat hij geen lijden zal ervaren in dit aardse bestaan... hij heeft ook zeker zijn rode momenten!!!.... dan is hij niet gelukkig...)


En bijkomend voordeel: hij is op de dag van het oordeel snel klaar, want hij heeft geen nutteloze

woorden gesproken waarvan hij rekenschap kan afleggen. Er is zover ik weet nooit een kwaad woord over zijn lippen gekomen. Hij roddelt niet, klaagt niet, (ver)oordeelt (mensen) niet. Hij bidt niet met

omhaal van woorden. Het machtigste wapen ter wereld (zijn tong) heeft hij nooit gebruikt. Hij heeft immers mensen nooit verwond met zijn woorden. 

In Mattheus 12: 36-37 staat immers: 

“Ik zeg u: van elk nutteloos woord dat mensen spreken, zullen ze op de dag van het oordeel rekenschap moeten afleggen. Want op grond van je woorden zul je worden vrijgesproken, en op grond van je woorden zul je worden veroordeeld. “


We kunnen er dus niet zomaar van alles uitkramen, lk schrik er soms van dat mensen zeggen : lk heb toch het recht om mijn mening te uiten? Ja, je mag jouw mening uiten, maar laat het zijn in respect en liefde. Laten jouw woorden anderen niet veroordelen. 

Neem een voorbeeld aan Vincent... 

En vergeef mij de talloze keren dat ik sneller sprak dan me lief was...

2 opmerkingen:

  1. Laten de woorden van mijn mond...U welgevallig zijn.Selahdag

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad je schijnt tegenwoordig alles te mogen zeggen, Heer zet een wacht voor mijn lippen.

    BeantwoordenVerwijderen